Taxi Tarieven


Wettelijke taxi tarieven

Vanaf 15 oktober 2011 geldt er een nieuw tariefsysteem voor straattaxi's in Nederland. In dit nieuwe systeem bepalen zowel tijdsduur als gereden afstand de prijs van een rit. Vanaf 1 april 2012 zijn alle taxiondernemers verplicht om volgens het nieuwe systeem te rijden.

Waaruit bestaat de prijs van een taxirit?

De nieuwe berekening van de ritprijs bestaat uit 3 onderdelen te weten:

  • Starttarief
  • Prijs per gereden kilometer
  • Prijs voor de tijdsduur van de rit

Na afloop van de rit ontvangt u een geprinte bon van de taxichauffeur. Hierop kunt u vinden hoe de prijs is opgebouwd, door welke taxiondernemer u bent vervoert en waar u eventueel terecht kunt met klachten.

Verschil oude en nieuwe tarief

Zoals vermeld bestaat het nieuwe tarief uit 3 delen, terwijl het oude slechts uit 2 delen bestond. Te weten het starttarief en de prijs per kilometer. De factor tijd is nu aan de rit toegevoegd om De kosten van vertraagde ritten eerlijker te verdelen tussen de taxiondernemer en de klant. Hierdoor zullen taxiritten die langer duren (bijvoorbeeld door file of spits) iets meer gaan kosten. Taxiritten die echter sneller gereden worden zijn voor de klant daarentegen voordeliger.

Nieuwe & oude taxitarieven

In de tabel hieronder vindt u de nieuwe maximumtarieven die een taxiondernemer mag hanteren. Nieuw maximumtarief taxivervoer vanaf 1 april 2012

Soort
taxivervoer
Maximum
starttarief
Maximum
kilometertarief
Max. minuut
tarief
Personenauto
(max. 4 personen)
€ 2,66 € 1,95 € 0,32
Busje
(5 tot 8 personen)
€ 5,40 € 2,46 € 0,37


Wachttarief taxi

Een taxiondernemer kan u een wachttarief in rekening brengen indien dit voorgaand aan de taxirit is overeengekomen. Dit tarief geldt dan wanneer de taxi op u dient te wachten bij het uitlopen van een vergadering of tijdens een cafebezoek.

Vergelijken taxitarieven

Om eenvoudiger tarieven te kunnen vergelijken dient de taxiondernemer de tarieven goed leesbaar en zichtbaar achter het raam te bevestigen. De tariefkaart dient zowel van buiten als van binnen zichtbaar te zijn.

Vaste ritprijs

Het is toegestaan dat een taxichauffeur u een vaste ritprijs aanbied. Voor aanvullende diensten is het mogelijk dat er een toeslag in rekening wordt gebracht (bijvoorbeeld voor het dragen van koffers). Deze toeslag is echter alleen toegestaan indien u hier voor aanvang van de rit afspraken over heeft gemaakt met de taxichauffeur of het taxibedrijf.

Tarieven Taxi TCO

Soort
taxivervoer
Starttarief Kilometertarief Minuuttarief
Taxi (max. 4 pers.)
straattarief
€ 2,50 € 1,95 € 0,32
Taxi (max. 4 pers.)
beltarief
€ 2,20 € 1,80 € 0,30
Busje
(5 tot 8 personen)
€ 4,50 € 2,35 € 0,32


Tarieven voor stadspas Oss houders

Houders van de stadspas Oss genieten altijd van een korting, indien de taxirit van te voren telefonisch is besteld*.

Het instaptarief is dan € 2,20 en daarna € 1,80 per kilometer en 0,30 per minuut.

Voor alle klanten zonder stadspas geldt deze korting van 18.00 uur tot 01.00 uur.


* Op basis van beschikbaarheid.


Betalen met pin/creditcard? Meld dit a.u.b. bij uw reservering! 

Taxi TCO nu ook op Q-music!